Import- en antidumpheffing

Import- en antidumpheffing

Import- en antidumpheffing

Import- en antidumpheffing

Wij zijn volledig gespecialiseerd in het douanerecht en import- en antidumpheffing. Onze cliënten zijn importeurs, expediteurs en multinationals uit binnen- en buitenland, die door de douane worden aangesproken naar aanleiding van de invoer of uitvoer van goederen.  De geschillen hebben voornamelijk betrekking op het douanetarief, de oorsprong, antidumping, en in- en uitvoerrestricties op basis van bijvoorbeeld de geneesmiddelenwet of etiketteringsvoorschriften.

Wat houdt antidumping in?

Van dumpen is sprake wanneer er voor goederen veel minder moet worden betaald dan de prijs die in het land van herkomst gebruikelijk is. Dumping wordt door exporteurs gebruikt om de marktpositie te verbeteren. Het is op zich niet verboden, maar om de eigen industrie te beschermen worden er wel maatregelen genomen. De Europese Unie heeft hiervoor een aantal maatregelen bedacht, waarvan de antidumping heffing er een is. Dumping gebeurt eigenlijk altijd internationaal, niet binnen de eigen landgrenzen.

Een antidumpingheffing  is vaak van toepassing op een bepaalde exporteur uit een bepaald land. Dit is om te voorkomen om andere bedrijven uit datzelfde land te benadelen. Het is namelijk vaak een actie van enkele exporteurs uit een bepaald land die hun goederen zo goedkoop aanbieden. Deze dumpprijzen zorgen ervoor dat er geen afzet mogelijkheden meer zijn voor producten uit de eigen markt. Door middel van de antidumpingheffing wordt geprobeerd dit te voorkomen en het evenwicht te herstellen. De heffingen zijn vaak fors en kunnen gemakkelijk oplopen. Tarieven van 40% tot 50% of zelfs nog meer zijn zeker geen uitzondering. De importeur moet zelf uitzoeken of er antidumpingheffing van toepassing is.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Indien u producten of goederen uit het buitenland wil importeren, kunnen wij u maatwerk advies aanbieden en de gehele procedure uit handen nemen. Wij doen de aangiften en correspondentie met de douane en zorgen ervoor dat u volgens de meest recente wet- en regelgeving opereert. Wij zorgen ervoor dat u nooit teveel betaald voor heffingen.

Onze cliënten hebben geregeld binnenkomende goederen in de havens van Antwerpen en Rotterdam. Wij regelen de afwikkeling van de douanezaken voor deze. In veel gevallen kunt u besparen op de antidumpheffing, wij adviseren en begeleiden u hierin.

Het laatste nieuws

Versnelde afbouw aftrekposten inkomstenbelasting
Verklaring betalingsgedrag wordt digitaal.
Inkomstenbelasting daalt voor meeste huishoudens.
×

Hallo!

Op werkdagen staan wij tussen 09:00-17:00 klaar voor al uw vragen.

× Vragen?