A1 / Certificate of Coverage

A1 / Certificate of Coverage

A1 / Certificate of Coverage

A1, E101 (Certificate of Coverage)

Werken in het buitenland, ook als ondernemer.

Wanneer u als werknemer of zelfstandige tijdelijk of gedeeltelijk opdrachten uitvoert in het buitenland, moet u deze activiteiten op voorhand melden. Dit is ook het geval voor stagiaires die in het buitenland stage lopen. U dient – voor de werknemersverzekeringen en heffingen een Nederlandse A1 verklaring aan te vragen bij de Nederlandse autoriteiten.

Een A1 (Certificate of Coverage) is een bewijs dat uw werknemer in Nederland verzekerd blijft. Gaat uw werknemer tijdelijk buiten Nederland werken? Dan blijft uw werknemer vaak in Nederland verzekerd voor sociale verzekeringen. Met een A1-verklaring toont u dit aan.

Werken in het buitenland
Een A1-verklaring is belangrijk omdat uw werknemer zonder deze verklaring niet in dat land mag werken. U kunt deze verklaring alleen aanvragen als uw werknemer tijdelijk in een land van de Europese Unie (EU) of Europese Economische Ruimte (EER) of in een verdragsland werkt.

De aanvraag is binnen drie tot zes weken afgerond. Wij sturen de A1-verklaringen per post naar u toe. U dient voor ieder project afzonderlijk een verklaring aan te vragen. Wij kunnen u hierin begeleiden en adviseren.

Wij kunnen de procedurele ingewikkeldheden voor u in orde maken. Het is belangrijk dat u de melding op de juiste manier doet, dat kan u – en uw opdrachtgever – een boete of berisping kosten. De regels voor werk in het buitenland en Nederlandse verzekeringen veranderen doorgaans, wij zijn daarom continu in opleiding om ook de laatste veranderingen in wet- en regelgeving te volgen en onze diensten daarop af te stemmen.

Direct een Certificate of Coverage aanvragen 

  • Wij regelen de volledige aanvraag;
  • In één keer goed geregeld;
  • De aanvraagkosten zijn €79,99;
    Direct te voldoen met iDeal
  • Gespecialiseerde juristen;
  • Voorkom problemen;
  • Binnen drie weken geregeld.

Door Verzenden te klikken gaat u akkoord met ons Privacybeleid

Het laatste nieuws

Versnelde afbouw aftrekposten inkomstenbelasting
Verklaring betalingsgedrag wordt digitaal.
Inkomstenbelasting daalt voor meeste huishoudens.
×

Hallo!

Op werkdagen staan wij tussen 09:00-17:00 klaar voor al uw vragen.

× Vragen?